Restaurant Teresa

Locul unde legendele prind viață!

Restaurant Teresa

Pofticioși poftiți aici ...

Delicii boierești pentru guri împărătești

Preamăriți boierii, mare cinste ne-ați făcut, pragul când ni l-ați trecut, și apoi bine ați făcut! La Restaurantul Teresa veți fi ospătați cu bucate alese, desprinse din tabloul marilor banchete împărătești, udate cu pocale de vinuri alese și finețuri dichisite. Am primit pentru gurile domniilor voastre cele mai reprezentative preparate culese de la curțile regale, transmise întocmai spre neschimbare cu limba de moarte din jupăneasa în jupăneasa și din stolnic în stolnic, de la hotarele Țării Românești și până la cele ale Ungariei. Vă poftim deci să lăsați stolnicul să vă burdușească burtile și paharnicul să vă ude grumazurile cât or rasuna trâmbițele. Iar când întâiul domn și-a pus șervetul pe masă însemna că ospățul a luat sfârșit și la semnul marelui postelnic, când a lovit în pământ cu toiagul său de argint, cei care se mai pot ține pe picioare de-atâta băutură se scoală îndată. Apoi care n-ar putea, a fi ridicat de slujitorii domnești ca doară nu l-om lepăda. Cât de rânduiala plății s-o lăsați în voia noastră că tare mai suntem darnici și inimoși și dăm pe seamă de nimica „cupa toată talerul, vadra întreagă galbenul și sute de zloți de-i dă vaci belite îi mânca și cuptoare întregi de pita, de-aia coaptă, rumenia”. Și de-or mai rămâne ceva zloți în punguță, om da la cobzari și trâmbițași că doară rânduiala-i rânduiala, ori ți-i ușa încuiată, ori punguța descuiată! Ș-apoi dacă nu-i fi mulțumit de cum te-am tratat om da socoteală în fața împăratului despre cele ce s-au făcut și vinovatii se vor da morții. Ș-apoi și dacă a fi bine, trebuie musai să te întorci și te-om ospăta cu coaste hituite și te-om da pe mâna pivnicerului și te a duce în pivnița domnească și te a cinsti cu bucurie cu-un butoi de ghin ales.” Și de plată n-ai habar, că săracul când cinsteste, varsă sânge și plătește.”

Mâncare tradițională

Preț accesibil

Muzică Live

wifi [#1029]Created with Sketch.

Wi-fi Gratis

Fotografii

Vezi preparatele noastre

Specialitatea bucătarului

Tentacule de caracatiță cu spanac sote

Red cabagge risotto cu tentacule calamar

Snițel vienez cu salată cartofi

Mușchi de vită la grătar cu pireu de cartofi cu ulei de trufe și sos de piper verde

“Așterne-ți mantaua așa, ca să-ți plătesc leafa în ea. Dă cinci pungi de irmilici atfel stai legat aici. Dă cinci pungi de galbenași c-ai mâncat doar papanași! “

Dulcegării, zaharicale ... mofturi și trufandale